söndag 29 juli 2012

Dalhalla & Sommar Rodel


Nu så är detden årliga lackerings pausen, med flera veckors stängt på drömfabriken.Så yours truly tröck in familjen och en massa packning i kombin och styrde kosan mot dalarna....Här skulle minsann kikas på dalahästar och allt sånt där!


Här ovan ser vi Fia i full karriär nedför sommar rodel banan i Rättvik....Bromsade inte en ända gång skrek hon glatt innan hon hade stannat vid målet.Banan var 750 meter lång nedför slalom backen!


Av en slump så fick vi syn på en skylt inne i Rättvik: Moped och leksaks-bil museum...Det gick ju inte att missa.I en gammal trä kåk så hade det tryckts in ,staplats och hängts upp grejor och grunkor från svunna tider ien salig blandning!


Allt från gamla lätt-viktare till modell flygplan.Bambino cyklar och instamatik kameror.Inte ett öga var torrt när man lullade runt bland skatterna....På just en sån här Bambino som på bilden nedan vill jag minnas att nyckel benet gick åt pippan på er lackerare när det skulle cyklas nedför trapporna från tredje våningen på Ängsvaktargatan i mina barndoms glada dagar....


Krom och aluminium blandat med läder och vinyl från 50,60 och sjuttio tal...


cyklar,påhängs motorer och flygplan....


Självklart så fanns det leksaks bilar och mc med på hyllorna...


Nedan en av pärlorna i samlingarna....


Det var hur mycket som hellst att vila ögonen på.och det skönaste med hela stället var känslan av att man var på drömloppisen först av alla och man just bestämmt sig för att jag tar alltihop!


Kolla in tramp bilen nedan,det är ju så man blir tjutfärdig....


Vi passade på att dra till dalhalla som ligger en liten bit utanför Rättvik och det var maffigt när man kom över krönet från parkeringen....Det var större en er lackerare trodde och kan verkligen rekommenderas!


Nåja en vecka gick fort och vi seglade av hemmåt igen med fickorna fulla med nya minnen från Siljans trakten med Björn-parker,Utförs åkning med kälke på hjul och allt det där....Nedan ser vi en cool rod som vi passerade någonstans runt Sala trakten....



Nu är det nån vecka kvar innan det är dax att infinna sig hos Kapten Kirk klockan o7oo på drömfabriken.Då ska färg sprutorna laddas...Bilar ska maskeras....Klarlack ska glänsa, så dont worry!Paint happens!


Och vart kan ni få det senaste av det allra senaste ,om inte at your local paint shop!So stay tuned för ännu mer flames.marmoreringar och allt det där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar